آیین نامه بتن آمریکا از معتبرتین آیین نامه های بتن میباشد.
جهت دانلود به ادامه مطلب بروید.
برچسبها:
آیین نامه بتن آمریکا از معتبرتین آیین نامه های بتن میباشد.
جهت دانلود به ادامه مطلب بروید.
شرح مختصر : بتن مسلح یا بتن آرمه به بتن مسلح شده با میلگرد ( آرماتور ) اتلاق میشود. برای مسلح کردن بتن از میلگردهای تقویتی، شبکههای توری تقویتی، صفحات فلزی یا الیاف تقویتی استفاده میگردد. هدف اصلی استفاده از بتن آرمه، واگذاری نیروهای کششی بوجود آمده در بتن به میلگردهاست تا بدین طریق نیروهای کششی به بتن وارد نشده و سبب ترکخوردگی و در نهایت پکیدن بتن نشود. مقاومت کششی بتن ۰٫۱ مقاومت فشاری آن است. این نوع از بتن، در سال ۱۸۴۹ توسط باغبانی فرانسوی به نام جوزف مونیر اختراع شده و در سال ۱۸۶۷ به ثبت رسید. واژه فرو بتن نیز تنها به بتنی اشاره دارد که توسط آهن یا فولاد تقویت شده باشد. از مواد دیگری همچون الیاف آلی و معدنی نیز میتوان به مانند کامپوزیتهایی در اشکال مختلف برای تقویت بتن استفاده کرد. بتن نیروهای فشاری را به خوبی تحمل میکند؛ اما در برابر نیروهای کششی ضعیف است. پس با مسلح کردن بتن، میتوان مقاومت کششی آن را افزایش داد. علاوه بر این، کرنش شکست بتن در کشش، بسیار پایین است که با مسلح نمودن آن میتوان دو لبه بتن ترکخورده را به هم نزدیک کرد.
برای دانلود به ادامه مطلب بروید.
فرکانس ویبراتور، کلیدی است که ما را قادر می نماید بتن تازه را به بتنی یکپارچه تبدیل نمائیم. در صورتیکه فرکانس ویبراتور خیلی کم باشد، ویبراتور به درستی نمی تواند بتن را یکدست و یکپارچه نماید و چنانچه فرکانس ویبراتور خیلی زیاد باشد، به علت ازدیاد هوای داخل بتن، مقاومت ان در برابر خرابیهای ناشی از سیکلهای انجماد و ذوب شدن قابل ملاحظه ای پیدا می کند. اپراتورها و کارگران نیز تحت تاثیر فرکانس ویبراتور قرار می گیرند، چرا که کاهش فرکانس، مدت زمانی که اپراتور بایستی ویبراتور را در بتن تازه به منظور دست یابی به بتنی یکپارچه و یکدست قرار دهد، افزایش پیدا می یابد. به دلایل فوق الذکر، تصمیم بر آن شد که یک بازنگری دقیق در ارزیابی فرکانس ویبراتور در عملکرد قالبهای خود ویبره، ویبراتورهای دستی و ویبراتورهای نصب شده بر روی قالبهای رونده مخصوص ساخت پیاده روها و کف خیابانهای بتنی (Slip Form Pavers) صورت پذیرد.
چرا ما به دنبال فرکانسهای بالاتر هستیم؟ ....
به ادامه مطلب مراجعه نمایید.
این پاورپونت مفید و ارزنده کاری است از آقای سهیل آل رسول که پدیده های نوظهور در عرصه مصالح ساختمانی را معرفی میکند که فهرست این مصالح بدین شرح است : بتن انتقال دهنده نور, بتن بتن جلادهنده, بتن سبک هوا دار, ساکا گلس, آجر مهندسی سبز, بتن ویژه هسته ای, بتن صد آب با استفاده از فناوری کریستالی, استفاده از آسفالت به عنوان منبع انرژی, کانکس تاشو سیار, بتن هوشمند گرمازا.
برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.
یکی از دوستان عزیز به نام جناب مهندس محمدرضا نیسی دغلاوی مجموعه ای از گزارش های آزمایشگاه تکنولوژی بتن خودشان را که انصافا هم خیلی به درد بخور و تمیز و مرتب هست برای ما فرستادند تا در اختیار شما عزیزان قرار بدهیم ضمن تشکر از این عزیز از شما دعوت میکنم این مجموعه گزارش کار را که شامل 9 آزمایش است را در ادامه مطلب دانلود بفرماید.
این فایل از سایت بزرگ Icivil.com دانلود شده است. این منبع صرفا جهت رعایت حق کپی رایت ذکر شده است.
برای دانلود به ادامه مطلب بروید.
استفاده از آرماتورهای ضدزنگ و نیز آرماتورهای با الیاف پلاستیكی frp یكی از این روش ها است که به...
این پروژه بتن مربوط به یک ساختمان اداری - تجاری است در شهر مشهد و در ارتفاع نامنظم است و به دو ساختمان 7 و 5 طبقه تقسیم میشود سیستم سازه ای در یک جهت قاب خمشی متوسط و در جهت دیگر قاب خمشی و دیوار برشی است این پروزه کاری است از آقای امیر خانچی از دانشگاه آزاد بجنورد.
برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.
ملات خشک بعنوان ترکیبی از ماسه، سیمان یا گچ ، الیاف و افزودنیها، بصورت کارخانه ای و با کیفیت کنترل شده تعریف میشود که در حالت خشک به محل ساخت حمل شده و پس از اضافه کردن آب مورد استفاده قرار می گیرد. در صورت استفاده از سیمان ملات پایه سیمانی و در صورت استفاده از گچ ملات پایه گچی نامیده میشود.
مزایای استفاده از ملات خشک:
· حمل ونقل آسان
· افزایش سرعت کار
· حداقل اشغال فضا
· کاهش خطای انسانی
· کاهش هزینه پرسنلی
· ارتقای کیفیت مصالح
....
درکشورهای پيشرفته سال هاست که مسائل مربوط به دوام مصالح، سرعت اجرا، کاهش پرت مصالح، جلوگيری از اتلاف انرژی و مقاوم بودن ساختمان ها در برابر سوانح طبيعی مورد توجه و تحقيق دائم قرار گرفته که منجر به نوآوري ها و تکنيک های مدرن در زمينه صنعت ساختمان شده است.
از جديدترين سيستم های فوق الذکر، استفاده از ترکيب بتن آرمه بعنوان عضـو باربر و پانل های پلی استايرن (EPS) بعنوان قالب بتن و عايق حرارتی مي باشند که با نام سيستم های بتني ICF- INSULATING CONCRETE FORMWORK معروف گشته اند.
سيستم "ICF پانلی" از جديدترين و کامل ترين نوع سيستم های فوق الذکر می باشد که کمبودها و اشکالات روش هاي قديمی تر در آن برطرف شده است. این سیستم توسط کمپانی ® LASTEDIL سوئیس ابداع و تولید آن در ایران تحت لیسانس شرکت مذکور انجام خواهد شد. از این روش تاکنون در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله آلمان، ایتالیا، ترکیه، کانادا ، آمریکا، امارات متحده، بحرین ، عربستان سعودی، روسیه ، ایرلند استفاده گردیده است.
اساس اين سيستم استفاده از سازه بتن آرمه باربر در سقف و ديوار ساختمان و پارتیشن های پلی استایرن مسلح سبک، جهت تیغــه های غیرباربر مي باشد. ديوارها در داخل قالبی از پانل های مسلح پلي استايرن بتن ريزی می شوند و قالب سقف ها نيز از پلي استايرن مسلح بصورت مجوف و شبيه به سقف های اسپايرول بتني ساخته مي شوند. به عبارت ديگر ساختمان در دولايه از پلی استايرن پيچيده مي شود که از لحاظ عايق بندی بيشترين بازدهی را دارا مي باشد. کل قطعات ديواری و سقفي و پارتیشن پلي استايرن مسلح در کارخانه آماده وجهت نصب به محل اجرا حمل می شود....
بررسی رفتار الیاف و تاثیر آن در كنترل ترك هاى بتن - مقالات بتن ,
بتن از سه عنصر اصلى شن و ماسه و سیمان تشكیل شده است كه در آن شن و ماسه توسط سیمان به یكدیگر چسبانده می شوند.این ماده ساختمانی داراى مزایا و معایبی است كه كاربرد ان را در مواردى لازم و مفید و در موارد دیگر غیر ممكن یا مضر می سازد. از جمله معایب بتن مقاومت كششی بسیار ناچیز آن می باشد كه این رفتار ترد و شكننده موجب شكست ناگهانی و فروریختن سازه های بتنی در هنگام زلزله می گردد.
بتن از سه عنصر اصلى شن و ماسه و سیمان تشكیل شده است كه در آن شن و ماسه توسط سیمان به یكدیگر چسبانده می شوند.این ماده ساختمانی داراى مزایا و معایبی است كه كاربرد ان را در مواردى لازم ومفید و در موارد دیگر غیر ممكن یا مضر می سازد. از جمله معایب بتن:مقاومت كششی بسیار ناچیز آن می باشد كه این رفتار ترد و شكننده موجب شكست ناگهانی و فروریختن سازه های بتنی در هنگام زلزله می گردد.
تشریح کامل مراحل پی سازی
پی سازی چند مرحله دارد :
1. آزمایش زمین از لحاظ مقاومت
2. پی کنی
3. پی سازی
پی وسیله ای است که بار و فشار وارد از نقاط مختلف ساختمان و همچنین بارهای اضافی را به زمین منتقل می کند .
آزمایش زمین :
طبقه بندی زمین چند نوع است :
زمین هایی که با خاک ریزی دستی پر شده است :
این نوع زمین ها که عمق بیشتری دارند و با خاکهای دستی محل گودال ها را پر کرده اند اگر سالهای متمادی هم بگذرد باز نمی توان جای زمین طبیعی را بگیرد و این نوع زمین برای ساختمان مناسب نیست و باید پی کنی در آنها به طریقی انجام گیرد که پی ها به زمین طبیعی یا زمین سفت برسد .
زمینهای ماسه ای :
زمینهای ماسه ای بیشتر در کنار دریا وجود دارد . اگر زمین از ماسه خشک تشکیل شده باشد ، تا یک طبقه ساختمان را تحمل می کند و 1.5 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع می توان فشار وارد آورد . ولی در صورتی که ماسه آبدار باشد قابل ساختمان نیست ، چون ماسه آبدار حالت لغزندگی دارد و قادر نیست که بار وارد را تحمل کند بنابراین ماسه از زیر پی می لغزد و جای خالی خود را به پی می دهد و پایه را خراب می کند .
زمینهای دجی :
زمین دجی زمینی است که از شنهای درشت و ریز و خاک به هم فشرده تشکیل شده است و به رنگهای مختلف دیده می شود :دج زرد ، دج سیاه ، دج سرخ ، این نوع زمین ها برای ساختمان مرغوب و مناسب است .
علل فرسودگي و تخريب سازه هاي بتني (causes Of Deteriorations)
1-1- نفوذ نمكها (ingress Of Salts)
نمكهاي ته نشين شده كه حاصل تبخير و يا جريان آبهاي داراي املاح مي باشند و همچنين نمكهایی كه توسط باد در خلل و فرج و تركها جمع مي شوند، هنگام كريستاليزه شدن مي توانند فشار مخربي به سازه ها وارد كنند كه اين عمل علاوه بر تسريع و تشديد زنگ زدگي و خوردگي آرماتورها به واسطه وجود نمكهاست. تر وخشك شدن متناوب نيز مي تواند تمركز نمكها را شدت بخشد زيرا آب داراي املاح، پس از تبخير، املاح خود را به جا مي گذارد
1-2- اشتباهات طراحي (specification Errors)
به كارگيري استانداردهاي نامناسب و مشخصات فني غلط در رابطه با انتخاب مواد، روشهاي اجرايي و عملكرد خود سازه، مي تواند به خرابي بتن منجر شود. به عنوان مثال استفاده از استانداردهاي اروپايي و آمريكايي جهت اجراي پروژه هايي در مناطق خليج فارس، جايي كه آب و هوا و مواد و مصالح ساختماني و مهارت افراد متفاوت با همه اين عوامل در شمال اروپا و آمريكاست، باعث مي شود تا دوام و پايايي سازه هاي بتني در مناطق ياد شده كاهش يافته و در بهره برداري از سازه نيز با مسائل بسيار جدي مواجه گرديم.....
مفهوم پیش تنیدگی
در سازه های بتن مسلح معمولی، اعضای بتنی از قبیل تیر و ستون و دال سقف، شامل بتن و آرماتور هستند که در این اعضا، بخشی از بتن، تحت نیروهای فشاری و بخش دیگر آن به همراه آرماتور، تحت نیروهای کششی قرار می گیرند. در ناحیه فشاری، بتن به خوبی نیروها را تحمل می کند، اما در ناحیه کششی، ترک می خورد و عملاً کارایی خود را از دست می دهد و آرماتور به تنهایی نیروهای کششی را تحمل می نماید. در این حالت، بتن تنها نگهدارنده آرماتور است و بدون باربری، به وزن سازه می افزاید.
اما در سازه های پیش تنیده، اعضای بتنی شامل بتن، آرماتور و کابل های پیش تنیدگی می باشند. در این اعضا، آرماتور ها برای جلوگیری از ایجاد ترک های بزرگ در بتن (که عملاً موجب شکست می شوند) و تأمین الزامات حداقل مقرراتی که آیین نامه بتن ایران (آبا) برای سازه های بتنی مقرر داشته است استفاده می شوندو معمولاً به عنوان قطعات باربر مورد استفاده قرار نمی گیرند. بتن در این اعضا همچنان نقش باربری فشاری را عهده دار است با این تفاوت که به طور کامل (در کل ناحیه) تحت فشار قرار می گیرد و ....
در سقفهای تیرچه بلوک یا دیوارهای جداکننده، در صورت استفاده از بلوک هایی از مواد پلی استایرن، در توضیحات نقشه ها ذکر شود که جنس این بلوک ها باید مورد تایید مرکز تحقیقات مسکن باشد. همچنین با توجه به اینکه بلوک پلی استایرن برای قرارگیری روی تیرچه ها نیاز به عرض نشیمن بیشتری در مقایسه با بلوک سفالی دارد، باید در جزئیات سقف در نقشه ها، عرض تیرچه ها حدود 13 تا 14 سانتیمتر در نظر گرفته شوند تا پس از کسر عرض نشیمن بلوکها، حداقل به مقدار 10 سانتیمتر برای عرض جان تیرچه که با بتن پر میشود، باقی بماند. در ضمن متن زیر که برگرفته از ضوابط فنی اعلام شده توسط مرکز تحقیقات مسکن است در نقشه ها درج شود:
"از آنجا که دیوارهای بین واحدهای مستقل (مانند دیوار بین آپارتمانهای مسکونی یا واحدهای
تجاری، اداری مستقل و غیره) در هر ساختمان باید دارای مقاومت در برابر آتش باشند، در این
محل ها باید بلوک های پلی استایرن قطع شده و دیوارها تا زیر سقف سازه ای
(یعنی زیر تیرچه یا بتن) امتداد داشته باشند یا به طور مناسب از مصالح حریق بند
استفاده شود، به گونه ای که بلوک های پلی استایرن در این قسمتها بین دو واحد
مجاور پیوستگی نداشته باشند و از گسترش هر گونه حریق احتمالی بین دو فضایی که
به وسیله دیوار مقاوم در برابر آتش از یکدیگر جدا شده اند، جلوگیری گردد.
برش و حذف پلی استایرن در این قسمت ها می تواند به دو روش زیر صورت گیرد:
· پس از بتن ریزی و پیش از رابیتس بندی مورد نیاز برای سقف
· در نظر گرفتن تمهیداتی در قالب بندی سقف، پیش از بتن ریزی"
علاوه بر موارد فوق، طبق اعلام مرکز تحقیقات مسکن اتصال مستقیم نازک کاری به بلوک پلی استایرن ممنوع است و باید برای نازک کاری سقف، از سقف کاذب با اتصال مکانیکی به سقف سازه ای استفاده شود و حداقل 1/5 سانتیمتر اندود گچی بر روی سقف کاذب اجرا شود.
منبع:Saze33.blogfa.com
آیین نامه بتن ایران (آبا):
این کتاب به صورت فایل PDF هست و شامل تمام فصول می باشد.
برای دانلود به ادامه مطلب بروید.
پروژه ای بسیار کامل که حاصل زحمت چند ماهه اینجانب می باشد که در اختیار شما قرار می دهم.
در این مقاله در مورد بتن . آزمایش بتن. اسلامپ . آیین نامه . حمل و دستگاه های حمل مانند تراک میکسر.
پمپ بتن . در باره بچینگ پلانت و تخلیه بتن ویبره و عمل آوری آن و شرایط عمل آوری و ....
صحبت شده است............
برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید.