سازه فضایی چیست؟
سازه های فضایی یا سازه فضاکارشکلهای هندسی منظمی هستند که در کنار یکدیگر تکرار شده و با اتصال مکرر اجزاسازه فضایی، شبکه ای مستحکم و یکپارچه با ساختاری سه بعدی به وجود می آورند.
سازه های فضایی ( سازه فضا کار ) به علت پخش نیرو در جهات مختلف از استحکام توام با سبکی برخوردار مي باشند،سازه فضا کاربعلت استفاده حداکثر از سيستم پيش ساختگی از سرعت ساخت و نصب بيشتری برخوردار مي باشد و همچنین ميتوان کليه سازه فضایی و تاسيسات مربوطه را در تراز زمين سوار کرده و سپس سقف را بالا برده و نصب کرد.
سازه های فضایی یاسازه فضاکار ,سازههاي باز و جمعشونده هستند که ميتوان ازآنها در زمان و مكان ديگري استفاده نمود.
سازه های فضایی ( سازه فضا کار ) دارای آنچنان نیروی پایداری و مقاومت نهایی هستند که سازه را قادر به تحمل بارگذاری موضعی بیش از حد میکند.
به عنوان نمونه هایی از این نوع سازه های فضایی در ایران ، پوشش مرقد مطهر امام و سقف چند غرفه نمایشگاه بین اللملی تهران ،مشهد و...را می توان نام برد...
مزایای سازه فضایی
سیستم سازه فضایی یا سازه فضا کار قادر به پوشاندن دهانه های بزرگ با حداقل مواد مصرفی می باشد
• وزن کم عناصر سازه فضاکار
- سختی زیاد سازه فضایی تغیر شکل سازه فضاکار را پایین می آورد.
- درجه نامعین سازه فضایی بالا بوده و معمولا خرابی موضعی ، باعث خرابی کل سازه فضاکار نمی گردد.
- بعلت رفتار سه بعدی سازه فضاکار ، توزیع تنش در تمام جهات انجام می گردد.
• ضریب ایمنی بالای سازه فضاکار دربرابر طوفان زلزله آتش سوزی
سازه های فضايي یا سازه فضا کار بعلت يکپارچگي در مقابل انفجارات زلزله و حملات هوايي ، از انواع ديگر سازه ها بسيار مقاوم تر مي باشد. همچنین آزمايش نشان داده که مقاومت آنها در مقابل آتش سوزی از بقيه سازه ها بيشتر است
• زیبایی در معماری سازه فضاکار
شکل منتظم سازه های فضايي یا سازه فضا کار به لحاظ معماری با ارزش مي باشد و از اين روست که بسياري از معماران در سالنها و مراکز اجتماعات و غيره سازه فضایی را به نمايش مي گذارند.
نظرات شما عزیزان:
برچسبها:
- 29 تير 1389برچسب:سازه فضایی ,مقاله سازه های فضایی,مهندسی عمران,عمران,ساختمان,
- نویسنده: پیمان حسن پور